Onze eerste verplaatsing in eerste afdeling bracht ons naar Niel om de Rubies partij te geven, één van de topploegen uit de reeks.

Het was even zoeken hoe we het aanvallend moesten aanpakken, maar eens we onze draai vonden, konden we een 16-6 tussenstand terugbrengen tot 16-13. Maar dat de kwaliteit en ervaring bij de thuisploeg hoger lag, was toen al duidelijk. Toch deden we er alles aan om het de thuisploeg zo moeilijk mogelijk te maken. Via 24-17 ging het naar 41-27 bij de rust.

In het derde kwart, traditioneel ons moeilijkste, stapelden we de slordigheden op en was het verdedigend ook net dat tikje minder. De kloof groeide verder aan tot bijna 30 punten.

In het laatste kwart nam de thuisploeg wat gas terug zodat de kloof niet nog groter werd.

Als je hoort dat alle spelers van de thuisploeg in de nationale en/of landelijke reeksen spelen of hebben gespeeld, dan is dit ook een logische nederlaag. Maar wel eentje waaruit we moeten leren en zo proberen een beetje beter te worden.

Op naar de volgende: een uitwedstrijd tegen de Beasty Boys, dat belooft…

Jef 12 ptn, Michiel 10 ptn, Dimitri 7 ptn, Jens 7 ptn, Olivier 6 ptn, Nick 4 ptn, Ruben VT 3 ptn, Arne 2 ptn, Ruben VDB