De kalender zit soms raar ineen en zo kan het gebeuren dat je twee weken na elkaar dezelfde tegenstander tegenkomt. We begonnen op verplaatsing in Westmalle.

Wat tegen Rubies al snel duidelijk werd, is dat er in eerste afdeling heel wat meer kwaliteit rondloopt dan in de lagere reeksen en dat bleek ook tegen de Beasty Boys. Op hun kleine veldje kregen we weinig ruimte om aanvallend iets te creëren en verdedigend stond de achterdeur wat vaak wagenwijd open. De thuisploeg zette ons al snel met de rug tegen de muur. Als dan ook de scheidsrechters nog een handje toesteken wordt het helemaal moeilijk.

Niet dat ze die hulp nodig hadden, de thuisploeg speelde een versnelling hoger en beter, 39-20 bij de rust. Aan inzet echter geen gebrek en in de tweede helft kwamen we beter voor de dag. Niet dat we iets aan de achterstand konden doen, maar we vermeden wel een grotere kloof. Zeker toen zij in het vierde kwart een beetje met de rem op speelden. Een verdiende 75-52 zege in het eerste onderlinge duel.

Matthi 9 ptn, Jens 8 ptn, Jef 7 ptn, Ruben VT 7 ptn, Michiel 6 ptn, Nick 6 ptn, Sean 5 ptn, Olivier 2 ptn, Dimitri 2 ptn, Dave

Deel 2 een week later op eigen veld. We kenden nu wel een goede start en openden met 4-0. Maar daarmee is het weinige positieve van de eerste helft zowat gezegd. Na enkele balverliezen kroop er wat angst en onzekerheid in de ploeg en dat is nooit goed. De kopjes gingen naar beneden en we liepen een hele helft achter de feiten aan. Bij de rust was de wedstrijd gespeeld: 13-39.

Ondanks alles herpakten we ons toch nog wat tijdens de tweede helft. Nu kwamen er wel een paar goede combinaties uit en vonden we de weg naar doel beter. Ook nu konden we de jongens uit Westmalle nooit bedreigen, maar werd wel een nog grotere blamage vermeden. Op de zege (41-75) van de bezoekers viel dan ook niets op af te dingen.

Jef 14 ptn, Dimitri 7 ptn, Michiel 6 ptn, Olivier 4 ptn, Jens 4 ptn, Arne 2 ptn, Dempsey 2 ptn, Ruben VDB 2 ptn, Ruben VT

We wisten op voorhand dat eerste afdeling een moeilijke opdracht zou worden. Het wordt zaak om als groep samen te blijven werken en hieruit te proberen leren. Maar bovenal moeten we proberen er toch plezier in te blijven hebben. Want daar doen we het tenslotte toch voor!